Uvidom u stanje vodostaja vodotoka rijeke Sane i drugih vodotoka na području grada Prijdora  dana 08.03.2017 godine u 07,00  časova utvrđeno je sljedeće:

1.Vodostaj rijeke Sane iznosio je  410 sm što je za 10 sm ispod nivoa proglašavanja stanja redovne odbrane od poplava.

  1. U toku noći je usled intenzivnih padavino došlo do naglog rasta ivodostaja i Miloševice i izlijevanja iz korita čime je bilo zaplavljeno oko 20 kuća.
  2. Na području naselja Omarske usled intenzivnig padavina i rasta površinskih voda došlo je do zaplavljavanja oko 10 stambenih objekata.
  3. U toju noći TVJ Prijedor je intervenisala na više lokoliteta prema zahtjevima građana i pružala neophodnu pomoć stanovništvu koje je bilo zahvaćeno poplavom.Takođe je od strane TVJ Prijedor u toku noći izvršeno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija depadansa Gerijetrijskog doma na Urijama.
  4. U toku noći je došlo do povlačenja voda u korita rijeka Gomjenica,Miloševica,Puharska i druge)  i  sada su u nivoima koji ne ugrožavaju naselja koja gravitiraju ovim rijekama..
  5. Na bazi informacija od predstavnika CZ i Sanskog Mosta o stagnaciji vodotoka rijeke Sane a s obzirom na prestanak padavina na slivnom području rijeke Sane i na povoljne vremenske prognoze kojima se ne predviđaju padavine ne očekuje se dalji rast vodotoka i pojavu intenzivnijih poplava.
  6. Odsjek civilne zaštite će i dalje kontinuirano pratiti stanje vodostaja i u slučaju potrebe predlagati Gradonačelniku grada Prijedora preduzimanje potrebnih mjera.

Dušan Vranješ/prijedor24h