Velika tragedija dogodila se jutros oko 10 sati u naselju Luke kod Srebrenika.

U požaru u koji je izbio na prvom spratu kuće smrtno je stradala 85-godišnja Ifeta O. i njen dvoipogodišnji praunuk R. R.

Mještani nam pričaju da je dim prvi primijetio lokalni imam koji je pozvao policajce i vatrogasce.

Kako saznajemo od očevidaca, požar je prvo zahvatio spužvu i ležaj u dnevnoj sobi, a potom se proširio na prvom spratu kuće. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su pronaši beživotno tijelo starice koja je imala opekotine po licu, ali je najverovatnije preminula od posljedica gušenja. U kući je pronađen i dječak, koji je odmah prevezen u Dom zdravlja Srebrenik, gdje je preminuo uprkos naporima ljekara da ga reanimiraju.

Kako saznajemo od mještana, na prvom spratu kuće pored nastradale starice i njenog praunuka, živjela je i majka dječaka Meliha Suljić. Riječ je o porodici s tog područja koja je ranije živjela u jednoj trošnoj kući u veoma teškim uslovima. Prije nekoliko mjeseci doselili su u prvi sprat kuće koja je u naselju Luke izgrađena za potrebe raseljenih osoba.

Meliha Suljić, majka dječaka i unuka nastradale žene, kako saznajemo, jutros je otišla kod komšinice, a nedugo nakon toga došlo je do požara i tragedije.

Ovo nije jedina tragedija koja je u posljednje vrijeme pogodila ovu porodicu. Melihi Suljić je u novembru prošle godine na spavanju preminula beba stara samo nekoliko mjeseci.

Faktor.ba