Na području Prijedora zbog intenzivnih padavina rijeka Miloševica izlila se iz korita i zaplavila oko 20 kuća, u naselju Omarska zaplavljeno je oko 10 stambenih objekata usljed rasta površinskih voda, a u porastu je i vodostaj Sane, prenosi Srna
Vodostaj Miloševice naglo je porastao tokom noći, a Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor intervenisala je na više lokaliteta i pružala pomoć stanovništvu zahvaćenom poplavom, saopšteno je iz gradskog Odsjeka civilne zaštite.

“Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice tokom noći su ispumpavali vodu iz podruma Gerijatrijskog doma na Urijama, iako se voda kasnije povukla u korita rijeka Gomjenica, Miloševica, Puharska i drugih koje sada ne ugrožavaju naselja koja im gravitiraju”, navodi se u saopštenju.

Vodostaj rijeke Sane jutros je na području grada Prijedora iznosio 410 centimetara, što je za 10 centimetara ispod nivoa proglašavanja stanja redovne odbrane od poplava.

Pripadnici prijedorske Civilne zaštite su u stalnom kontaktu sa kolegama iz Sanskog Mosta, odakle već pristižu informacije o stagnaciji vodotoka Sane.

“S obzirom na prestanak padavina na slivnom području rijeke Sane i povoljne vremenske prognoze ne očekuje se dalji rast vodotokova i intenzivnije poplave”, naglašavaju iz Odsjeka civilne zaštite, gdje kontinuirano prate nivo vodostaja i u slučaju potrebe predlagaće gradonačelniku Prijedora preduzimanje potrebnih mjera.