Službenici Policijske stanice Prijedor jedan uhapsili su lica za koja se sumnja da su tokom februara i marta izvršila krivična djela iznuda u pokušaju i teška krađa, saopšteno je  Srni iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

“Utvrđeno je da je lice čiji su inicijali R.V. od 2. do 3. marta pokušalo da počini krivično djelo iznuda, tako što je vlasniku frizerskog salona u Prijedoru upućivalo pozive i SMS poruke pokušavajući da iznudi novac”, navedeno je u saopštenju.

Od osumnjičenog lica privremeno su oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokazi u krivičnom postupku, a nakon kompletiranja predmeta, protiv R.V. biće podnijet izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Lice čiji su inicijali S.R. iz LJubije uhapšeno je zbog sumnje da je tokom februara počinilo krivično djelo teška krađa u kući vlasnika čiji su inicijali M.A, iz istog mjesta.

Nakon kriminalističke obrade, lice je pušteno na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa.