Tridesetpetogodišnja Slađana M., koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Zukići, u općini Konjic, nakon pružene pomoći u konjičkoj Općoj bolnici, prevezena je na dalje liječenju u sarajevski Klinički centar.

– Pacijentica je na Kliniku urgentne medicine dovezena iz Opće bolnice u Konjicu i zadržana je na toj klinici na 24-satnoj opservaciji. Upućena je torakalnom hirurgu radi dalje dijagnostike – rečeno nam je u KCUS-u.

Ona se nalazila na mjestu suvozača u automobilu Renault Thalia, kojim je upravljao Slaven K. (42) iz Zagreba, a koji se sudario sa Mini Morrisom, za čijim upravljačem je bio 43-godišnji Arslan B. B. iz Istanbula.

Nesreća se dogodila u subotu, oko 11 sati, prilikom direktnog sudara dva vozila u jednoj nepreglednoj krivini. Iz MUP-a HNK su saopćili kako je o svemu upoznat dežurni tužilac, te da se radi na utvrđivanju uzroka ove nesreće.

Na području HNk-a jučer se dogodila još jedna nezgoda i to u mjestu Rumboci kada je Ilija N. (77) iz Rumboka, vozilom marke Golf IV sletio s ceste. U nesreći  povrijeđen jevozač i suputnica u vozilu Luca N. (75) koja je prevezena u KC Mostar.

Faktor.ba