U pojedinim medijima pojavili su se naslovi da je prijedorski SDS “na krv” podijeljen između pristalica Dušana Berića i Borislava Bojića. Bojić to demantuje, a Berić odbija da komentariše.

Dok pojedini mediji navode da je došlo do raskola u prijedorskom SDS-u i da nema pomirenja između pristalica visokih funkcionera ove partije, Dušana Berića i Borislava Bojića, oni su bez komentara o ovom slučaju. Berić o tome nije želio da govori, a Bojić tvrdi da su to prijedorski tračevi.

“Moje godine i političko iskustvo ne dozvoljavaju mi da se bavim prijedorskim tračevima i apsolutno nemam nikakav komentar na takvu vrstu trača” izjavio je telefonski Bojić.

Pominje se mnogo razloga za navodni sukob – od loših izbornih rezultata, Bojićeve saradnje sa vladajućom koalicijom, do izbora SDS-ovog kadra Dijane Grahovac za novog direktora Glavne banke Republike Srpske Centralne banke BiH.

Milan Tubin, odobornik i član Povjereništva SDS Prijedor, ističe da su sitne nesuglasice normalna pojava u svim partijama, ali i da postoje tračevi koji stižu iz drugih partija.

“Mi ćemo to sigurno da iznesemo čvrsto jer smo jedna državotovorna partija koja može to da podnese i garantuje našem članstvu demokratske izbore”, ističe Tubin.

Pominje se i da Bojić ima većinu u povjereništvu stranke koje je osnovano nakon raspuštanja Gradskog odbora. Međutim, iz prijedorskog SDS-a poručuju da su jedinstveni.

“U tom jedinstvu se vidi da Borislav Bojić radi maksimalno dobro svoj posao u Sarajevu, bar kada je na skupštini da se pojavljuje na svim televizijama. Dušan Berić isto obavlja svoj posao dobro, dolazi redovno na skupštinu i dolazi na naše sastanke. A Dijana Grahovac je naš zajednički kandidat iz Prijedora, stručnjak je i doktor ekonomskih nauka”, kaže Tubin.

U prijedorskom SDS-u čekaju untarstranačke izbore. Milan Tubin se pominje kao mogući novi predsjednik Gradskog odbora SDS-a, koji navodno nema Berićevu podršku.

RTRS