Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2016. godinu sa 22 glasa za, dva protiv i šest uzdržanih.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je i 2016. godina završena sa suficitom u budžetu i da grad nikome ništa ne duguje od kada DNS vodi lokalnu vlast, ocjenjujući da su takve lokalne zajednice, nažalost, velika rijetkost.

“Gradska uprava balansirano se zadužuje samo u dijelu za strateške projekte gdje je neophodno i urađeno je jako puno projekata na polju infrastrukture”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je zadovoljan kako je gradom rukovodio prethodni gradonačelnik Marko Pavić, na čemu mu zahvaljuje i kaže da nastavlja uravnotežen dalji rad, projekte koji su započeti i neke nove o kojima će se Skupština dogovarati u narednom periodu.

“Odnosi u Skupštini grada su kvalitetni jer nastavljamo razgovarati samo o životnim temama od interesa za građane. Opozicija ima priliku da kaže svoja mišljenja”, dodao je Đaković.

Protiv izvještaja glasala su dva odbornika PDP-a, a uzdržani su bili Srpska demokratska stranka /SDS/ i Demokratski front /DF/.

Odbornik SDS-a Ratko Stojić rekao je da će klub ove stranke nastaviti ukazivati i na dobre i na loše stvari, da je zadovoljan iznosom budžeta i da su urađeni dobri projekti, ali da nije dobar način utroška budžeta, način zapošljavanja i planirani, a neurađeni projekti.

“Od 2000. godine sam u Tukovima, a projekat kanalizacije još nije riješen, kao ni ambulanta porodične medicine”, dodao je Stojić.

Dužnost šefa kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora od danas obavlja Radenko Stijepić umjesto Ratka Stojića, koji je tu dužnost obavljao više godina.