Pred fudbalerima Rudar Prijedora je u subotu (14 časova) na banjalučkom Gradskom stadionu derbi protiv velikog rivala i komšije Borca koji je jesenas slavio u Prijedoru (3:2). Izabranici trenera Zlatka Jelisavca žele da se revanširaju crveno-plavima i pokušaju da ponove igru i rezultat iz prošle premijerligaške sezone kada su prvi put trijumfovali u Gradu na Vrbasu u borbi za borove (2:1)

-Eto, već u subotu nam dolazi taj meč, pravi krajiški derbi, utakmica protiv dugogodišnjeg rivala. Susret dobija na težini jer je Borac prvi na tabeli, mi njegovi pratioci na drugom mjestu, što daje značaj susretu. Želimo da uhvatimo priključak, da smo što bliže Borcu, tako ćemo i igrati u Banjaluci, otvoreno, nadigravaćemo se bez podređene uloge. Pokušaćemo nametnuti svoju igru. Vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome. Nije bilo posebne psihološke pripreme pred ovu utakmicu jer sama činjenica ko nam je rival, njegovo ime Borac puno znači, to je veliki motiv. Plus ohrabrenje i samopouzdanje nam daje startna pobjeda 5:0 protiv Zvijezde 09 tako da puni smaopouzdanja idemo u Banjaluku da prikažemo korektnu igri i vjerujem u ove momke i maldost. Borac ima iskustvo, kvalitet, ali i mana koje ćemo pokušati da iskoristimo. Moramo se paziti prekida jer je Borac tu najopasnije, te pokazuje moć. Moramo biti koncentrisani kod tih stvari. Jedva čekamo početak derbija – istakao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

U taboru Prijedorčana neće biti Ervina Ćatića koji se oporavlja poslije operacije slijepog crijeva.

-Igramo kompletni osim Ćatića. Rudar Prijedor ide na pobjedu i protiv Borca. Jednostavno kalkulacije nema, otvoreno igramo svaku utakmicu, pokazujemo napadački fudbal što govori i broj golova koje smo postigli do sada. Možda je odbrana trebala biti jača, ali evo već tri-četiri utakmice, uključujući i prijateljske, nismo primili gola tako da puni samopouzdanja idemo u Banjaluku – dodao je Keranović.

Nakon suspenzije zbog žutih kartona u ekipu Rudar Prijedora se vraća kapiten Nemanja Marić.

-Sve je trener rekao, tu smo da pokvarimo planove Borca, a znamo koji su. Igraćemo rasterećeno, daćemo maksimum na terenu i nadamo se dobrom rezultatu iz Banjaluke. Vraćam se u ekipu nakon suspenzije, tu sam da dam sve od sebe sa saigračima kako bi došli do dobrog rezultata. Nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje i da ćemo ponoviti dobre rezultate iz prve polusezone – rekao je Nemanja Marić.

prijedor24h