Predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić rekao je da su jutros u 8.00 časova otvorena sva biračka mjesta gdje građani Prijedora mogu sve do 16.00 časova da glasaju za članove savjeta mjesnih zajednica.

“Izbori se održavaju za 49 savjeta mjesnih zajednica, ali na 59 izbornih mjesta i za sada glasanje protiče bez većih problema. Sa terena pristižu informacije da je i odziv građana dosta dobar”, istakao je Škondrić.

On je dodao da su u većim mjesnim zajednicama, kao što su Omarska, Kozarac, Čirkin Polje, Donja Puharska, Kokin Grad i Gomjenica otvorena dva, a u mjesnim zajednicama Prijedor-centar i Urije tri boračka mjesta.

“Glasanje se vrši zaokruživanjem rednog broja ili označavanjem kvadratića koji se na glasačkom listiću nalazi ispred imena kandidata. Može se glasati za jednog ili više, ali najviše onoliko kadidata koliko ima Savjet mjesne zajednice za koju se bira”, pojasnio je Škondrić.

On je dodao i da će broj članova savjeta zavisiti od broja registrovanih birača na određenom području.

“Najveće mjesne zajednice imaju devet, a najmanje pet članova savjeta”, objasnio je Škondrić.

Iz Gradske izborne komisije apeluju na građane da izađu na ove izbore i daju glas onim svojim mještanima i komšijama za koje vjeruju da će se boriti za rješavanje problema na lokalnom nivou i biti dobra i korisna spona građana i gradske vlasti.

Na ovim izborima pravo glasa ima 85.682 građanina Prijedora. Svoje kandidate istaklo je sedam političkih partija, 15 udruženja i 13 grupa građana sa ukupno 581 kandidatom koji će učestvovati u nadmetanju za 307 funkcija u savjetima mjesnih zajednica.

Izvor: Srna/RTRS