Demokratski narodni savez /DNS/ ostvario je najbolji rezultat na jučerašnjim izborima za članove savjeta u 49 prijedorskih mjesnih zajednica, rekao je danas predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić.
On je naveo da je DNS od ukupno 307 pozicija u savjetima mjesnih zajednica osvojio 150, a slijede SNSD sa 26, SDA sa 25, razne grupe građana sa 25 i SDS sa 10 pozicija.

Škondrić je rekao da su na izbore za članove savjeta u 49 prijedorskih mjesnih zajednica izašlo 13,98 odsto od ukupno 85.682 građanina Prijedora sa pravom glasa.

“Gradska izborna komisija je ocijenila da je to prilično dobar rezultat, ali i da su ruralne mjesne zajednice pokazale daleko više zainteresovanosti za ove izbore”, rekao je Škondrić.

On je dodao da je u Jutrogošti zabilježena izlaznost od 57,31 odsto, Gornjoj Ravskoj 50,48, Šurkovcu 50,30, dok je u gradskim mjesnim zajednicama, kao što su Prijedor centar i Donja Puharska, izlaznost bila samo 4,70, odnosno 4,65 odsto građana.

Škondrić je rekao da će Gradska izborna komisija do kraja dana objaviti prve nezvanične rezultate, a nakon dva-tri dana i konačne, nakon čega slijedi dodjela sertifikata izabranim kandidatima i konstituisanje savjeta mjesnih zajednica.