U sarajevskom naselju Ilidža, u kafiću “Yu Caffe” u Maloj aleji jutros je zavladala prava drama, nakon što se maloljetna djevojka pokušala ubiti, isjekavši vene na obje ruke.

Kako saznajemo, sve se odigralo nešto poslije 10 sati, a maloljetnicu su u lokvi krvi pronašli radnici kafića i gosti, koji su odmah alarmirali Hitnu pomoć i policiju, a djevojka je prevezena na Kliniku urgentne medicine KCUS-a radi ukazivanja medicinske pomoći.

Djevojka, inače učenica prvog razreda srednje škole, kako saznajemo, prije pokušaja samoubistva je ostavila i oproštajno pismo, koje je nađeno, a koje su izuzeli policajci.

Vlasnik kafića Selver Zećirović za Faktor je kazao kako su ga oko 10 sati pozvali radnici u panici i ispričali mu šta se dogodilo.

– Djevojka je najnormalnije došla, sjedila je i pila kafu. U jednom trenutku je otišla do toaleta, gdje se predugo zadržala i to im je bilo sumnjivo. Kad su provalili vrata našli su je u krvi, izrezala je vene na obje ruke – kazao nam je Zećirović, te dodao da su joj u pomoć pritekli radnici i gosti, koji su pozvali policiju.

– Svi smo u šoku. Mene kad su nazvali kao bez duše sam dotrčao. Kažu da se najnormalnije ponašala i ničim nije dala naslutiti da bi mogla tako nešto pokušati – rekao nam je vidno potreseni Zećirović.

Iz Operativnog centra MUP-a KS za Faktor je potvrđeno da im je slučaj prijavljen u 10.40 sati, te da su odmah izašli na mjesto događaja radi obavljanja uviđaja.

Djevojka je zadržana na jednoj od klinika u KCUS-u, a kako saznajemo, van je životne opasnosti.

Faktor.ba