Od radnika, štrajkača glađu, do čovjeka koji je sa jedanaest kolega blokirao prugu na banjalučkoj željezničkoj stanici, boreći se za svoja prava i naplatu potraživanja od Željeznica.

Čedomir Knežević u žižu javnosti, ali i nemilost pojedinih medija i portala, dospio je nakon susreta i dogovora sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Obraćali se mnogima, svi su okretali glavu, ovako priču počinje Čedomir Knežević. Više nije imao gdje, sa samo pet maraka u džepu i papirima u ruci sa željezničke pruge uputio se u predsjedničku palatu. Primljen je kaže, kao čovjek gdje je i razgovarao sa čovjekom.

– Odradili smo ono što smo odradili kao ljudi i ne dam nikom da zloupotrebljava ono što smo odradili željezničari i predsjednik Srpske, kaže Čedomir Knežević.

Potom je predsjednik Srpske posjetio štrajkače na banjalučkoj željezničkoj stanici, gdje je nakon razgovora i dogovora s njima sjeo za sto. Pojedini mediji i portali smatra Knežević, zlouptrijebili su sve to.

Vjerujući u instituciju predsjednika Republike Srpske za koju se kaže borio i bio ranjen, a njegov brat i život dao, Čedomir zna samo jedno da je uz željezničare predsjednik Milorad Dodik.

– Mojih jedanaest drugova, mojih hiljadu drugova na željezničkoj stanici i njihove porodice, mi vjerujemo predsjedniku Republike Srpske, poručuje Knežević.

Nakon svega, optimizam je vraćen među sada već bivše štrajkače Željeznica Srpske.

RTRS