Predsjednici Partije demokratskog progresa i Narodnog demokratskog pokreta Branislav Borenović i Dragan Čavić i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić razgovarali su danas u Banjaluci o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Nakon sjednica predsjedništava dvije partije, na kojima je razmotrena mogućnost ukrupnjavanja političke scene u Republici Srpskoj, rukovodstvo PDP i NDP razgovarali su o modelima čvršće saradnje i zajedničkom izlasku dvije partije na opšte izbore naredne godine.

PDP i NDP su dogovorile intenzivniju saradnju političkih subjekata, tim prije što opšte prilike u Republici Srpskoj zahtijevaju odlučnije i energičnije djelovanje stranaka opozicije.

Zajednički je ocijenjeno da je stanje u Republici Srpskoj izuzetno teško i da “vlast nema odgovor ni na jedno krupno ekonomsko i političko pitanje”.

“PDP i NDP su osudile lutanje vlasti i loša rješenja, nastavak zaduživanja i nerješavanje životnih problema građana, kao i evidentan rast korupcije i kriminala”, navodi se u saopštenju.

Lideri PDP i NDP zaključili su da su to sve razlozi zbog kojih je neophodno aktivnije i organizovanije djelovati protiv vlasti u Republici Srpskoj.

RTRS