Prikupljeno je 270 hiljada dolara neophodnih za početak liječenja Sofije Mićević iz Banjaluke!

Sofijina porodica i volonteri apeluju na Savjet ministara BiH i Ambasadu SAD u BiH da po hitnoj proceduri omoguće dobijanje vize za Sofiju i njenu porodicu.

Na račun bolnice u Baltimoru danas je uplaćeno 200.000 maraka, potvrđeno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatio je danas u 13 časova 200.000 KM za finansiranje troškova operacije za trogodišnju Sofiju Mićević iz Banjaluke u zdravstvenoj ustanovi “JonsHopkinsMedicineInternational”u Baltimoru.

Sama procedura transakcije novca sa računa u banci u Republici Srpskoj, na račun banke u SAD trajaće, kako navode, najduže dva dana, po informacijama dobijenim u banci.

Trogodišnja Sofija boluje od akutne minfoblastne leukemije.

Iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekli su da, kada je u pitanju ubrzavanje procesa odlaska Sofije Mićević u SAD, još uvijek očekuju odgovor sa klinike “JonsHopkinsMedicineInternational” u Baltimoru.

“Imajući u vidu zdravstveno stanje djevojčice, ministarstvo je prošle sedmice uputilo dopis ovoj zdravstvenoj ustanovi sa molbom da se mala Sofija što prije primi na liječenje u Baltimoru i da se uplati depozit, a da se ostatak novca uplati u toku njenog liječenja. Odgovor ove zdravstvene ustanove očekujemo u što skorijem roku”, naveli su iz ovog ministarstva.

Kako ističu, u prethodnom periodu već su ostvarili uspješnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom i očekuju pozitivan odgovor.

RTRS