Socijaldemokratska partija BiH optužila je Stranku demokratske akcije da dosljedno primjenjuje metodu laganja, “koju je prilikom svjesne sabotaže zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije vrhunski ispoljio njen predsjednik Bakir Izetbegović, skrivajući ključnu činjenicu od naroda”

“On do danas nema hrabrosti reći istinu, a svi znamo da ko laže, taj i krade”, saopšteno je iz SDP BiH.

Iz ove stranke ističu da je njihova najveća greška što su povjerovali da se sa SDA može graditi BiH po mjeri svih njenih građana, zbog čega su sa SDA formirali vlast 2011. godine.

“Tu grešku više nikada nećemo ponoviti, jer SDA ne želi graditi BiH već isključivo privatnu `fildžan državu`”, poručuju iz SDP-a.

SDA je juče optužila SDP BiH da je u vrijeme svoje vladavine, određenim kompromisima, a s ciljem ostanka na vlasti, u nekim važnim segmentima urušila dostignuti nivo reformi.

Iz te stranke tvrde da BiH, u vrijeme dok je na vlasti bio SDP, ne samo da nije napredovala, nego je i nazadovala.

Smatraju da SDP pokazuje da treba još dugo ostati opozicija, “jer nema nikakvih ideja koje bi ovu zemlju unaprijedile, nego na bazi poluistina obmanjuje javnost”, te da se oslanja na populistička saopštenja, “koja po pravilu nemaju uporišta u činjenicama”.

Izvor: Srna/RTRS