Vlada Republike Srpske potvrdila je da je na današnjoj sjednici donijela rješenje kojim se Mirko Stanetić razrješava dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Istim rješenjem Vlada je imenovala Vladu Đajića, za vršioca dužnostu generalnog direktora ЈZU Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, do okončanja postupka javne konkurencije.

Na današnjoj sjednici dužnosti direktora Bolnice Gradiška razrješen je i Vlado Marjanović na lični zahtjev.

Za vršioca dužnosti ove ustanove Vlada Republike Srpske imenovala je Mirka Manojlovića, takođe do okončanja postupka javne konkurencije.

Smijenjeni Mirsko Stanetić je za Euroblic, koji je prvi objavio ovu informaciju, izjavio da to nije očekivao i da još nije dobio zvaničnu odluku Vlade. Istakao je da će je poštovati i nastaviti da radi kao pulmolog.

Bogdanić: Novi direktori treba da dovedu u red poslovanje

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je Srni da od novoimenovanih direktora zdravstvenih ustanova očekuje da u narednom periodu urade sve što je potrebno da se poslovanje dovede u trenutno likvidan odnos, odnosno da prihodi i rashodi budu koliko je to moguće usklađeni.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Mirko Stanetić smijenjen je danas sa ove dužnosti, a za vršioca dužnosti direktora postavljen je neurolog Vlado Đajić.

Bogdanić je rekao da je Stanetić bio direktor UKC tri godine i da u tom periodu nije uspio da iznađe način da se obaveze Kliničkog centra barem zaustave, zbog čega je data prilika drugom direktoru.

“Mi ćemo svakako raditi na tome da ih podržimo, zajedno sa Fondom zdravstvenog osiguranja, a prethodne obaveze, odnosno doprinose, rješavaćemo u narednom periodu zajedno sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom”, rekao Bogdanić.

Prema njegovim riječima, na današnjem zasjedanju Vlade bila su i kadrovska pitanja u okviru čega je i za vršioca dužnosti direktora bolnice u Gradišci imenovan Mirko Manojlović.

Bogdanić je podsjetio da se na prethodnim sjednicama Vlade već raspravljalo o promjeni rukovodioca ustanova gdje je poslovanje do sada bilo prilično upitno.

Izvor: Srna, Agencije