Marko Pavić, predsjednik DNS-a čestitao je Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji.

“U ime članova Demokratskog narodnog saveza i svoje lično ime, kao predsjednik DNS želim da Vam čestitam izbor za predsjednika Srbije. Građanima Srbije čestitam najviši nivo demokratskih sposobnosti i spremnosti da slobodno izraženom demokratskom voljom odluče o svojoj budućnosti”, napisao je Pavić u čestitci.

Pavić je naglasio da “kao Stranka koja djeluje u političkom ambijentu Bosne i Hercegovine, i kao građani Republike Srpske, posebno smo ponosni na Srbiju koja je na ovim izborima pokazala spremnost, sposobnost i odgovornost da odlučuje o programskim opredjeljenjima i da to opredjeljuje njihovu volju”.

DNS smatra da su demokratski izbor programa i opredjeljenja kao ideal i najviši cilj demokratije i njeni dometi u Srbiji putokaz za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

“Demokratski narodni savez od osnivanja gradi demokratske osnove svoje politike i to se dokazuje u stalnom rastu DNS-a na svim dosadašnjim izborima. DNS nastavlja da gradi i svoje programske osnove i politička načela na osnovama progresivne narodnjačke politike, što je dokazano učešćem u parlamentarnom procesu na svim nivoima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ponosni smo i na činjenicu da Vi, gospodine Predsjedniče, dolazite iz okruženja narodnjačke politike na jugoistoku Evrope, kojoj i sami pripadamo, i to nas ohrabruje i podstiče da nastavimo sa izgradnjom programskih osnova i  politike Stranke koje su nam već dale dobre rezultate. U tom smislu, svaka saradnja između naših partija biće doprinos saradnji između Republike Srbije i Republike Srpske, ali i u regionalnim okvirima, na osnovama izgradnje evropskih integracionih procesa”, navodi Pavić.

Dodao je da od Vučića očekuje odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer je Srbija jedan od garanata istog, i što veću brigu za Srbe izvan Srbije.

NN