U Prijedoru je premijerno izvedena predstava “Samoubica” rađena prema tekstu Nikolaja Erdmana, u režiji Željka Stjepanovića. Dugo očekivana komedija o problemima nezaposlenog čovjeka, u prijedorsko pozorište privukla je veliki broj ljubitelja scenske umjetnosti.

Nakon premijernog izvođenja, stav kritičara i publike bio je isti-predstava “Samoubica” ispunila je očekivanja i najzahtjevnijih.

“Veoma sam zadovoljna premijerom ove predstave, to je nešto između komedije i drame, baš kako ja volim, tako da su ispunili moja očekivanja”, kaže Aleksa iz Prijedora.

I Ilinka Macura, jedan od posjetilaca, kako kaže, oduševnjena je predstavom i postavom glumačke ekipe.

Komad na komičan način govori o problemima nezaposlenog čovjeka, ali i njihovom rješavanju, što se poklapa sa problematikom u društvu.

Prema mišljenju reditelja Željka Stjepanovića, upravo to je karta kojom bi “Samoubica” trebalo da privuče publiku.

“Glumci su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili. Da kažem žargonski, nisu trčali za smijehom publike, nego su radili ono što je dogovoreno, imaju odličan tempo, ritam, još će to polako da liježe kako publika bude više dolazila”, rekao je Željko Stjepanović, reditelj predstave.

“Mogu reću da sam vrlo zadovoljan, što se moglo vidjeti po aplauzu publike. Što se tiče same predstave-rad je bio veoma težak, ali sve se to na kraju isplatilo”, ističe jedan od glumaca u “Samoubici”, Dean Batoz.

Predstava “Samoubica” do kraja mjeseca još tri puta biće igrana u prijedorskom pozorištu, a u planu je da bude predstavljena i banjalučkoj publici u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

RTRS