U pretresu na dve lokacije pravnih lica koja se bave osiguranjem motornih vozila u Novom Gradu, policija je pronašla bjanko overene kupoprodajne ugovore firme za prepis vozila iz Cazina, kao i kupoprodajne ugovore i punomoći za zastupanje prilikom osiguranja, registracije i odjave vozila, za koje postoji sumnja da su falsifikovani.

Iz Centra javne bezbednosti/CJB/ Prijedor danas je saopšteno da su lica čiji su inicijali R.P. iz Novog Grada i R.Đ. iz Prijedora, kao zaposleni osiguravajućih društava z Novog Grada, vršila prepis vozila na obrascima firme za prepis vozila iz Cazina, kao i osiguranje, registraciju i odjavu vozila na osnovu punomoći koje nisu potpisali njihovi davaoci.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad došli su do osumnjičenih u akciji kodnog naziva “Ugovor” nakon saznanja da se dva osiguravajuća društva u Novom Gradu bave privrednim kriminalom.

Posle kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izveštaj protiv R.P. za počinjena krivična dela neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Protiv R.Đ. biće dostavljen izveštaj za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem.

SRNA/EuroBlic