Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu predstavnike Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), koju je predvodio predsjednik Mile Kovačević.

Na sastanku je razgovarano o razvoju fudbala, kao najmasovnijeg sporta u Republici Srpskoj, kao i poboljšanju i unapređenju postojeće i izgradnje nedostajuće sportske infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Predstavnici FSRS upoznali su predsjednicu Cvijanović o Projektu „FIFA GOL“, koju realizuje Fudbalski savez Republike Srpske, uz pomoć Fudbalskog saveza BiH.

Ovaj projekat, koje finansira FIFA,  podrazumijeva izgradnju dva fudbalska terena u dvije lokalne zajednice u Srpskoj, jedan sa vještačkom, jedan sa prirodnom travom, te pripadajuće objekte, svlačionice i tribine.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da Vlada Srpske, preko resornog ministarstva, aktivno podržava programe i manifestacije koji se bave unapređenjem sistema sporta u Srpskoj, te istakla važnost stvaranja boljih infrastrukturnih uslova za njegovo omasovljenje.

Sektor za informisanje-

Biro za odnose sa javnošću