Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas mještane Јelićke, jednog od najudaljenijih sela na području Prijedora, gdje se već nekoliko sedmica odvija akcija uređenja sela.

“U okviru akcije proljetnog uređenja gradskog i prigradskog područja ovdje smo danas da obiđemo mještane Јelićke koji već sedmu nedjelju organizovano čiste svoje selo”, izjavio je Đaković.

On je podržao ovu veliku akciju mještana Јelićke da urede prostor oko puteva u selu i gdje sijeku živice i uklanjaju rastinje kako bi putevi bili što prohodniji.

Đaković je rekao da je ovo jedan izuzetno lijep primjer sloge mještana radi uređenja vlastitog životnog prostora, pozivajući sve mještana grada Prijedora da organizuju ovakve i slične akcije.

“Mi smo spremni da i materijalno pomognemo te aktivnosti gdje se mještani dogovore i naprave akcije uređenja svojih sela. Tako bismo za godinu i dvije dana potpuno uredili sve putne pravce kojima prolaze vozila i autobusi”, rekao je Đaković.

Mještanin Јelićke Radenko Јelić, novoizabrani član savjeta Mjesne zajednice Gradina, kojoj pripada i ovo selo, istakao je da je ova akcija rezultat dogovora mještana tokom priprema za nedavno održane izbore u savjetima mejsnih zajednica.

On je naglasio da selo zauzima veliku površinu i kuće su razuđene, a ima i dosta saobraćajnica koje je trebalo urediti, tako da je dogovor vrlo brzo doživio i svoju realizaciju.

“Najviše smo bili složni u organizovanju ove akcije radi uređenja lokalne putne saobraćajnice, jer smo imali problema prošle zime sa živicama zbog kojih nismo mogli prolaziti putem”, istakao je Јelić.

On je dodao da se svakog vikenda okuplja po pedesetak mještana na nekoliko ključnih lokacija u selu koje uređuju.

Јelić je dodao da postoji dobra saradnja sa gradskim strukturama i da će nastaviti ove aktivnosti i sami, a da za uređenje deponija i odvoz smeća očekuju pomoć grada. Gradska uprava je ovu akciju mještana Јelićke podržala sa oko 3.000 KM.

Јelićka je od Prijedora udaljena 32 kilometra i ima oko 450 stanovnika.

RTRS