Tridesetak predškolaca Dječijeg vrtića “Radost” iz Prijedora posjetilo je danas Gradsku upravu i Skupštinu grada u okviru projekta Turističke organizacije pod nazivom “Mali turisti”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su mnogi mališani ovom prilikom posjetili mjesta na kojima nikad ranije nisu bili.

“Poželio sam im da uvažavaju svoje vaspitače, a poslije nastavnike i profesore i da vrijedno uče i rade. Vjerovatno će neki od njih jednog dana doći ovdje u gradsku administraciju da rade i da zajedno sa nama razviju naš grad”, rekao je Đaković novinarima.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da se projekat “Mali turisti” realizuje drugu godinu i da će danas oko 150 mališana obići desetine znamenitosti u svom gradu i upoznati se sa najvažnijim lokacijama.

“Danas su, između ostalog, posjetili Gradsku upravu i Skupštinu grada. Bili u sali za sastanke i u odborničkim klupama, a primio ih je i gradonačelnik”, rekla je Ganićeva novinarima.

Osim institucija gradske vlasti, mališani podijeljeni u pet grupa za tri dana posjetiće muzej, biblioteku, pozorište, galeriju, bioskop, spomen kuću porodice Stojanović, muzičku školu, pravoslavnu i katoličku crkva, džamiju, gradske murale, stari grad, ljetnu baštu, edukativnu stazu “Upoznaj Prijedor”, Turističku organizaciju, aerodrom “Urije”, Partizansko groblje, tenis klub, rudnik “Arselor Mital” i keksaru “Mira”.

Izvor: Srna/RTRS