Требиње - Миро Илић

Član Gradskog odbora SDS-a Trebinje Miro Ilić tvrdi da ga je nekoliko stranačkih kolega na Izbornoj skupštini Gradskog odbora stranke fizički napalo i nanijelo mu povrede jer nije glasao za predloženog predsjednika i članove ovog odbora.

Ilić kaže da se napad desio 9. aprila kada su ga nakon glasanja u Domu mladih napala tri ili četiri stranačka delegata, jer je javno glasao i kritikovao loš izborni sistem unutar partije i način na koji su predloženi kandidati za članove Gradskog odbora i predsjednik odbora Borivoje Ninković.

“Zadobio sam više udaraca u glavu, leđa i stomak. U tom trenutku niko iz SDS-a nije reagovao, pa čak ni predsjednik stranke”, rekao je Ilić Srni.

On navodi da je na Izbornoj skupštini konstatovao da nije legitimno da stranku predstavlja čovjek koji je bio četvrti po broju glasova na lokalnim izborima, dok prvoplasiranom javno nije ponuđena kandidatura unutar struktura lokalnog SDS-a.

Ilić, koji je i državljanin Kanade, kaže da je slučaj prijavio Policijskoj upravi u Trebinju i da ima nalaz ljekara specijaliste iz trebinjske Bolnice o povredi oka zbog koje, kako kaže, može da ostane slijep.

On navodi da je zatražio zaštitu preko Misije EUFOR-a, koja je o cijelom slučaju obavijestila OEBS, te najavljuje da će se obratiti i Ambasadi Kanade u Beogradu, ukoliko policija i nadležni pravosudni organi ne procesuiraju počinioce.

Ilić je rekao da je član SDS od 1991. godine i da se poslije 26 godina više ne osjeća članom ove političke partije, dok, kako kaže, ne očisti korov u sopstvenim redovima.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinje Borivoje Ninković nije odgovarao na telefonske pozive.

U Policijskoj upravi Trebinje Srni je potvrđeno da je ovaj događaj prijavljen i da je u toku rad na utvrđivanju tačnosti navoda iz prijave.

Iz policije navode da su u toku dodatne mjere i radnje kako bi se utvrdila tačna kvalifikacija događaja.

Srna/ATV