Nakon što joj nije produžen mandat i što Visoki sudski i tužilački savjet nije uslišilo političku naredbu Bakira Izetbegovića da se Meddžidi Kreso produži mandat za još godinu, bivša predsjednica Suda BiH nikako da shvati da više ne može da bude na čelu ove institucije, pišu federalni mediji.

Osoba od koje su se nekada tresle pojedine sudije i tužioci i predsjednica Suda BiH koja je držala lekcije kako da se pojedini procesi vode u korist političkih optužbi montiranih u vrhu porodično-ratnih klanova SDA, sklerotično i agresivno nastavlja miješanje u nezavisnost rada svojih kolega.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, Kreso već mjesecima pokušava da na svaki način izbjegne disciplinski postupak zbog miješanja u pojedine slučajeve ili zloupotrebe nekadašnjih ovlašćenja za zapošljavanje privilegovane djece svojih prijatelja.

Čini se, pišu federalni mediji, da će Kreso ipak vrlo brzo na disciplinsku odgovornost, “osim ako je svojim uticajnim vezama ne zaštite njen politički mentor Bakir Izetbegović i njen pravosudni potrčko Dubravko Čampara”, navode federalni mediji, a “Dnevni avaz” navodi i veze Meddžide Kreso sa portalom Slobodne Bosne i Federalnom televizijom.

RTRS