Zbog javno iznesenog stava, različitog od svojih partijskih kolega, Trebinjac Miro Ilić, na izbornoj skupštini SDS-a, dobio je batine. Tvrdi da je sve počelo kada se usprotivio prijedlogu samo jednog kandidata na predsjedničku funkciju, čime su,kako tvrdi, prekršeni demokratski pricipi.

Sve se odigralo na pauzi izborne skupštine Gradskog odbora SDS-a Trebinja, devetog aprila, poslije kritike kolega i glasa “protiv” jedinom ponuđenom imenu za predsjednika Gradskog odbora.

Ilić je, tvrdi, poslije prijetnji i više udaraca po leđima i glavi od trojice-četvorice kolega delegata, zadobio povredu oka.

“Niko od rukovodstva nije htio da me brani niti da spriječi, niti je iko, poslije pet dana, niko nazvao da me pita šta se desilo, kako sam”, govori Miro Ilić.

Zbog policijske istrage, Ilić nije želio da pominje čovjeka koji ga je prvi napao, a čije je ime, kaže, naknadno saznao. Odmah nakon fizičkog napada, na skupštinskoj pauzi, Ilić koji je član stranke od 1991, požalio se vrhu SDS-a.

“Kada sam vidio da mi se oko magli, prišao sam Govedarici i rekao da ću prijaviti policiji, oni su svi šutali, ti rukovodioci”, dodaje Ilić.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, danas je bio nedostupan za komentar.

Borivoje Ninković, novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinja, nije želio pred kameru. Rekao je da je riječ “o dezavuisanju Skupštine i čistoj političkoj provokaciji” i zahtijeva od istražnih organa da utvrde činjenice.

Ovo nije prvi incident u SDS-u, koji nakon neuspjeha na lokalnim izborima potresaju, ne samo kadrovske promjene, već i oštri sukobi, poput onih u prijedorskom odboru, gdje su se uoči izbora novog predsjednika Gradskog odbora, sukobljavale dvije stranačke struje.

Katastrofalan izborni rezultat do rasula je doveo i banjalučki odbor SDS-a, koji još nije dobio rukovodstvo, već povjerenika “sa strane”.

RTRS