Praznično darivanje u srcu je svih humanih ljudi, a pogotovo onih koji tuđe nevolje nose u srcu decenijama i neprestano misle na nesrećnike.

Među njima je i Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, ponikla ispod Kozare, za koju su praznici još jedna prilika da ozari duše siromašnih i bolesnih.

Ovoga puta Dosta je novčani dar od 40 evra uputila Ranku Majstoroviću iz Omarske, starini koji živi sa kćerkom Božanom i unukom Markom, kojem zbog starosti i bolesti novac uvek treba za lekove.

Redovan novčani dar Dosta često upućuje i za sveti hram Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu, a sada je izdvojila 200 evra.

– Ranku Majstoroviću rado pošaljem pomoć kad god mogu, jer imam priliku po kome da pošaljem. A sveti hram u Frankfurtu darujem već dugo, posebno za praznike. Lepo se osećam kad pružim drugima. Onda moje srce poraste i puno je radosti – kaže Dosta koja je nedavno organizovala akciju za iznenada preminulog Zorana Majstorovića (44) iz Marićke.

Podsećanja radi, pridružilo joj se mnogo prijatelja i poznanika sa svojim prilozima, a među kojima su i: Dajana i Slobodan Marković, Inge i Rudolf Koslek, Christos Batzis, Vesna i Marko Marmat, Milenko Babić, Branka i Branko Kvočka, Zoran Milić i Vidomir Mićo Kojić.

Za transport pokojnika u rodni kraj Dosta je prikupila tada 1.670 evra, a potom je za pokojnikovu suprugu i dvoje dece prikupila još 1.180 evra.

– Zahvalna sam svim ljudima, mojim prijateljima, komšijama i poznanicima, koji su se pridružili ovoj akciji. Uz našu zajedničku pomoć, ovaj pokojnik je dostojno transportovan u rodni kraj i ispraćen na večno počivalište. Učesnici akcije doprineli su i da pomognemo pokojnikovu suprugu i dvoje dece da lakše prebrode gubitak hranioca, oca i muža što je i najvažnije – rekla je Dosta Bauer.

Vesti online