Policajac ranjen u pucnjavi večeras u centru Pariza podlegao je povredama i on je druga žrtva napada na Šanzelizeu.

U međuvremenu, nova pucnjava čula se u blizini Šanzelizea, više od sat nakon što je jedan policajac ubijen nedaleko odatle.

Policija je večeras pretresla kuću ubijenog napadača, istočno od Pariza.

– Јedan policajac je ubijen, dva su teže ranjena. Napadač je ubijen, a područje će biti blokirano još neko vrijeme – rekao je portparol MUP-a Francuske Pjer-Henri Brande.

Kako je objasnio, automobil se zaustavio u blizini policijskog kombija prije napada, a sada je napušten, pa se sumnja da ga je napadač iskoristio da stigne na mjesto napada.

Brande je dodao da je moguće da je da se u vrijeme napada odigravala i pljačka, ali da je još nejasno da li su ta dva incidenta povezana.

Pucnjava je vrlo vjerovatno “teroristički akt”, saopštila je policija.

Kako se navodi, incident se dogodio na Јelisejskim poljima, kada je napadač otvorio vatru na policajce.

Prema prvim informacijama, policajac koji je stradao zaustavio je svoje vozilo zbog crvenog svjetla na semaforu, nakon čega je jedan od napadača izašao iz automobila i počeo da puca iz oružja nalik kalašnjikovu, javlja britanski Telegraf.

Policija vjeruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a da je osoba koja je otvorila vatru na policiju ubijena, naveo je izvor policije za Rojters.

Policija traga za Јusufom el Osrijem, za koga se sumnja da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila u Parizu.

Prema nezvaničnim informacijama u blizini je pronađen i sumnjivi paket.

Јelisejska polja su zatvorena, a jake policijske snage na licu mjesta ne dozvoljavaju prilaz.

Centar Pariza nisko nadleće jedan helikopter u sklopu ove policijske operacije.

Američki predsjednik Donald Tramp uputio je izraze saučešća narodu Francuske nakon ubistva policajca, rekavši da “izgleda da je riječ o još jednom terorističkom napadu”.

Izvor: Agencije