Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske jutros je jednoglasno usvojio dnevni red 18. redovne sjednice na kojem se nalazi 31 tačka.

Kolegijum NSRS je upoznat sa odlukom Odobra za privredu da se 4. maja u 12.00 časova održi javno saslušanje u vezi Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9998% akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „Ljubija“ Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Kako je istaknuto javno saslušanje ne odlaže raspravu o tački dnevnog reda, a šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da su mediji pogrešno interpretirali njegovu izjavu o tome.

Prvi dio sjednice biće održan 25., 26. i 27. aprila, a ako poslanici ne završe raspravu o svim tačkama Dnevnog reda prvi nastavak 18. sjednice biće održan 10., 11. i 12. maja. Ukoliko bude potrebno drugi nastavak 18. sjednice biće održan 16., 17. i 18. maja 2017. godine.

Odluka o prodaji državnog kapitala u “Ljubiji” je 29. tačka dnevnog reda.

Poslanici Parlamenta Srspke razmatraće danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o društvima za osiguranje – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

RTRS