Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković primio je  delegaciju Boračke organazacije Republike Srpske prije početka sjednice Predsjedništva BORS-a koja se danas održava u Prijedoru. Tema  ovog razgovora bila  su osnovna pitanja i interesi boraca i  njihova prava.

„ Dotakli smo se onih prava koja  su ostvarena, kao i ona  prava koja nisu materijalizovana, a u interesu su boračkih kategorija“ rekao je Đaković novinarima nakon prijema.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Duško Miletić je zahvalio rukovodstvu

grada na prijemu i na razumijevanju svega onoga što je rukovodstvo  BORS-a prezentovalo tokom razgovora.

„Najznačajnije je  pitanje formiranja novih udruženja  kako na nivou Republike Srpske tako i na nivou opština i za šta je zajednički naziv podjele , a one nam u ovom vrijeme nisu potrebne i mi smatramo da je to formiranje raznoraznih udruženja iz čisto ličnog interesa“ rekao je Miletić.

On je dodao da je najavio da će  pored ovog pitanja, na sjednici Predsjedništva skupštine BORS-a biti usvojeni i određeni pravilnici u okviru   unutrašnje strukture  organizacije  i koji su u funkciji  priprema za sjednicu skupštine  BORS-a koja će biti uskoro održana .

Delegacija Predsjedništva BORS-a je položila vijence na spomenik „ Za krst časni“ a sjednici Predsjedništva će se , tokom njenog trajanja, priključiti i predsjednik Boračke organizacije Repbulike Srprske Milomir Savčić.

prijedorgrad.org