Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Duško Miletić rekao je danas u Prijedoru da je zajednički naziv za formiranje novih udruženja i na nivou Republike i na nivou opština – podjele, koje u ovo vrijeme nisu potrebne, prenosi Srna
On je dodao da u BORSU-u smatraju da je formiranje “raznoraznih udruženja” iz čisto ličnog interesa i da je najveća sramota podjela na starješine i vojnike.

“To je za borce sramno i neprihvatljivo”, poručio je Miletić, koji je zahvalio rukovodstvu grada Prijedora na prijemu, uoči današnje sjednice Predsjedništva BORS-a, te na razumijevanju onoga što je rukovodstvo BORS-a prezentovalo tokom razgovora.

Prema njegovim riječima, na sjednici Predsjedništva BORS-a biće usvojeni pravilnici u okviru unutrašnje strukture organizacije, koji su u funkciji priprema za sjednicu Skupštine BORS-a koja će biti uskoro održana.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je sa delegacijom BORS-a o osnovnim pitanjima i interesima boraca pred početka sjednice Predsjedništva BORS-a.

“Dotakli smo se prava koja su ostvarena, kao i onih koja nisu materijalizovana, a u interesu su boračkih kategorija”, rekao je Đaković novinarima nakon prijema.

Delegacija Predsjedništva BORS-a položila je vijence na spomenik “Za krst časni”, a sjednici će se priključiti i predsjednik Boračke organizacije Repbulike Srprske Milomir Savčić.