Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručilo je da je ratni zločinac Ramuš Haradinaj oslobođen, ali da je Srbima, nad kojim je počinio zločin, ostavio kao uspomenu svoj ratni dnevnik “Priča o ratu i slobodi”, koja svjedoči o zlodjelima, a “budućnosti i svijetu pokazao kako se zločinima bez kazne dolazi do NATO države Kosovo”.

Iz Udruženja je saopšteno da niko sada, kao ni ranije, neće organizovati demonstracije i stati uz porodice kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosmetu, koje se same bore za istinu i pravdu za svoje žrtve.

Porodice stradalih ocjenjuju da je Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru, izričući oslobaćajući presudu, samo preuzeo “model oslobađanja” Apelacionog suda u Beogradu koji je oslobodio albanske zločince, pripadnike “gnjilanske grupe”, iako su oni u Višem sudu osuđeni na 120 godina zbog monstruoznih zločina i silovanja Srpkinja.

Iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM zaključuju da je upravo zbog stida prema sopstvenim, srpskim žrtvama i činjenice što je oslobodila više od 2.000 albanskih terorista država Srbija i sama omogućila stvaranje “republike Kosovo”.

Izvor: SRNA/RTRS