U Srebrenici je formirana nova skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, dio odbornika SDA, odbornici PDP-a, SRS-a, jedan odbornik SDP-a i Pokreta za preokret.

U Srebrenici je formirana nova skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, dio odbornika SDA, odbornici PDP-a, SRS-a, jedan odbornik SDP-a i Pokreta za preokret.

Nova većina smijenila je dosadašnjeg predsjednika skupštine opštine Hamdiju Fejzića jedne frakcije SDA i imenovala Aliju Tabakovića iz druge frakcije ove stranke za mjesto predsjednika. Smijenjen je i potpredsjednik Skupštine opštine Radomir Pavlović iz SNSD-a, a imenovan je novi potpredsjednik Milorad Stanojević iz SRS-a.

Nova većina u Srebrenici koju predvodi SDS i SDA optužuje sada već bivše skupštinsko rukovodstvo da su načinili niz zloupotreba i kršenja procedura.

„Imamo slučaj da su direktori vršioci dužnosti po dvije godine- ne ispunjavaju uslove, zatim imamo zapošljavanje selektivno, isključivo po stranačkoj pripadnosti- SNSD i DNS i još niz propusta- nepoštovanje poslovnika o radu, Statuta, nepoštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi”, izjavio je Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

“Predstavnici dosadašnje vlasti činili su niz krivičnih djela i zloupotreba funkcija”, riječi su Zulfe Salihovića, odbornika SDP-a.

Zloupotrebe i kršenje poslovnika i zakona upravo čini nova skupštinska većina, odgovaraju iz SNSD-a . Zbog toga su odbornici DNS-a i SNSD-a napustili današnje zasjedanje .

„Mislim da će i to biti nestabilna politička situacija što nije dobro za Srebrenicu i vidjećemo u narednom periodu šta će se desiti. Јa ne mislim da će se nova skupštinska većina održati”, izjavio je Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a Srebrenica., dok Miloš Milovanović šef odborničkog kluba SNSD-a napominje: „Nije dobro da se pravi nova skupštinska većina , samo nakon 6 mjeseci načelnik opštine gubi većinu“.

Politička situacija u Srebrenici, odraziće se i na privredu ove opštine ističe načelnik Grujičić. Upozorava da će podržati samo onu većinu koja bude radila u skladu sa zakonom

“Mislim da će biti dosta stvari koje će se potezati u sljedećem periodu jer smatram da nisu sva ni zakonska pravila ispunjena. Ovo će sve ići na štetu građana Srebrenice, na štetu budžeta opštine jer moramo provoditi ponovo procedure koje koštaju i koje oduzimaju i vremena i novca”, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Nova većina u Srebrenici smijenila je i imenovala vršioce dužnosti 5 načelnika opštinskih odjeljenja a smijenjen je i direktor Doma zdravlja Srebrenica.

RTRS