Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske u slučajevima Rudnika željezne rude “Ljubija” i kompanije “Alumina” ima veliku odgovornost i obavezu da u ime Srpske predloži rješenje koje će biti na korist svim građanima, a ne pojedincima.

Pavić je u pauzi Izborne skupštine Gradske organizacije DNS-a Zvornik rekao novinarima da DNS, čiji je stav oko Rudnika “Ljubija” i ranije poznat, ne može glasati jer firma koja hoće da privatizuje ove rudnike nije kredibilna.

“Nedostatak kredibilnosti ove firme koja nema nikakve garancije da će se nakon privatizacije baviti kopanjem rude u `Ljubiji` i da će zaposliti radnike, nama daje za pravo da ne glasamo u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekao je Pavić.

On je dodao da nije prvi put da Vlada Republike Srpske predlaže Narodnoj skupštini određene materijale i daje određene prijedloge, ali da u ovom slučaju DNS ostaje dosljedan.

Prema njegovim riječima, za vrh DNS-a, iako za kompaniju “Alumina” nema svih činjenica koje su do sada poznate, bitne su odluke sudova.

“Moramo poštovati odluke sudova. Možemo govoriti da sud valja ili ne valja, ili da trebamo da mijenjamo sistem pravosuđa u potpunosti, ali za DNS su bitne odluke sudova”, rekao je Pavić.

Izvor: Srna/RTRS