Generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Dragutin Rodić poručio je da ova stranka zaslužuje da na parlamentarnim izborima 2018. godine ima kandidata za jednu od najviših funkcija – za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika Republike Srpske, prenosi Srna
“DNS je opredijeljen da, čvrsto organizovan, prvi put ima kandidata za najviše funkcije, jer mislim da ova stranka svojom snagom to zaslužuje. Bili smo korektni kao kao partner kad smo imali manje glasova, smatrali smo da to nema ne pripada. Očekujemo preko 100.000 glasova na opštim izborima i možemo se izboriti za te najviše funkcije”, rekao je Rodić.

On je sinoć u Novom Gradu, gdje je održana izborna skupština Opštinskog odbora /OO/ DNS-a, rekao da je pametna politika u mirnom okruženju put za napredak.

Rodić je naveo da se u DNS-u održavaju unutarstranački izbori koji će biti završeni 17. juna u Banskom dvoru u Banjaluci, gdje će biti održana izborna skupština.

On je podsjetio da je ova stranka na prvim izborima 2000. godine osvojila 20.000 glasova, a na proteklim 2016. godine više od 85.000 glasova.

“Nakon izbora 2018. godine želimo da DNS bude snaga koja se pita, a ne podrazumijeva. Politika DNS-a je partnerska. Želimo da u ukupne dokumente Republike Srpske i BiH ugradimo u svoju politiku”, kaže Rodić.

Funkcioner ove stranke Milenko Đaković smatra da DNS kao narodna stranka raste u kontinuitetu, bez velikih uspona, ali i bez padova.

“Na svakim izborima bilježimo značajne rezultate jer su građani prepoznali zdravu politiku centra koja vodi naprijed”, rekao je Đaković.

Za predsjednik DNS-a u Novom Gradu sinoć je ponovo izabran Mirko Zgonjanin, koji je poručio da će u narednom periodu raditi na jačanju organizacione infrastrukture.

Zgonjanin je rekao da je cilj DNS-a da na narednim izborima u Novom Gradu osvoji više od 2.000 glasova.