Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković ocijenio je da “rušenje skupštinske većine u Srebrenici u kojoj su većinu činili Srbi i formiranje nove, koju sada čine Bošnjaci, predstavlja još jedan izdajnički potez SDS-a”.

“Glavni kreator razbijanja srpskog jedinstva je predsjednik srebreničkog SDS-a Momčilo Cvjetinović, koji je uspio da, zajedno sa tvrdim krilom SDA i kupljenim poslanikom SRS Miloradom Stanojevićem, te po jednim odbornikom PDP-a i NDP-a, sruši srpsku većinu u srebreničkom parlamentu sa SNSD-om na čelu, na čemu je mjesecima radio”, istakao je Vidaković.

On je rekao Srni da se na taj način još jednom pokazalo da “SDS i takozvani Savez za promjene interesuju samo vlast i funkcije bilo gdje i pod bilo kakvim uslovima, a ne interesi naroda i Republike Srpske”.

“Zbog takve lične i nedogovorne politike, juče se moglo dogoditi i da SDS sa svojim koalicionim partnerima za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica izglasa predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Srebrenice Aliju Tabakovića, koji godinama dezinformiše javnost o iseljavanju i nestanku Bošnjaka sa prostora istočne Bosne i Srebrenice optužujući za to Srbe”, naglasio je Vidaković.

On je rekao da su “SDS i ostali odbornici takozvanog Saveza za promjene svojim glasovima odlučili da Bošnjaci preuzmu većinu i u opštinskim komisijama i odjeljenjima u Skupštini opštine Srebrenica u kojima su do sada većinu imali Srbi”.

“Јučerašnja dešavanja u Skupštini opštine Srebrenica samo su jedan od mnogobrojnih primjera koji pokazuju kakvu politiku vodi SDS i da je kao takva spremna da zbog ličnih interesa u cijelosti proda interese Republike Srpske. Bez obzira na sve, aktuelna vlast u Republici Srpskoj i SNSD neće im dati priliku za to i nastaviće da vode politiku očuvanja Republike”, poručio je Vidaković.

Izvor: Srna/RTRS