Dojava o bombi u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici bila je lažna, a primljene su i nove dojave o bombama u kancelarijama osnovnih tužilaca i službenika policije u Podgorici sa telefonskih brojeva iz BiH, saopšteno je iz crnogorske policije.

“Policija je dobila dojavu sinoć nešto nakon 19.30 časova da je u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva u centru Podgorice postavljena bomba, a koja je stigla sa srbijanskog broja, sa teritorije Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Antidiverziona jedinica policije izvršila je pregled i utvrdila da je riječ o lažnoj dojavi.

“Nešto kasnije, nepoznato lice je sa broja iz BiH pozvalo osnovne tužioce u Podgorici Miroslava Turkovića i Zoricu Milanović, specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, kao i šefa kriminalistike u Upravi policije Enisa Bakovića i reklo im da je u njihovim kancelarijama postavljena bomba”, saopšteno je iz policije.

Tokom aprila, u Podgorici je zabilježeno više od 10 lažnih dojava o postavljenim bombama i tada su evakuisani diskoteka “Bigl”, tri puta tržni centar “Delta siti”, dva puta poslovni centar “Atlas Kapital plaza”, kao i hoteli “Hemera”, “Centre Vile”, “Hilton” i “Ramada”.

Srna/ATV