Šezdesetpetogodišnji Besim Sinanović iz Sanskog Mosta smrtno je stradao sinoć nakon što ga je zgnječio vlastiti automobil kojeg je pokušavao upaliti.

Sinanović, inače poznati sanski keramičar, radio je jučer u selu Kijevo, udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta.

Po završetku radova, kada je krenuo kući, automobil nije mogao da upali, pa je vlasnik odlučio da ga pokuša upaliti tako što će ga gurnuti niz strmi put.

Pretpostavlja se da je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se inercijom sjurilo niz padinu, dok je on pokušavao da upravlja njime držeći volan i trčeći uporedo s automobilom u pokretu.

S obzirom na to da se radilo o uskom makadamskom putu, automobil se odbio o obližnje brdo, prevrnuo i zgnječio nesretnog vlasnika, pišu lokalni portali.

Prema dostupnim informacijama, nesretni čovjek je duže vrijeme ležao pritisnut težinom vozila, sve dok nije naišla jedna mještanka te obavijestila ostale mještane koji su pritrčali u pomoć.

Oni su uspjeli podići automobil i izvući unesrećenog, međutim za njega je u tom trenutku već bilo kasno. Povrede grudnog koša i unutrašnjih organa bile su takve da je preminuo na putu do Doma zdravlja u Sanskom.

Klix