Predstavnici Policijske uprave /PU/ Prijedor i Misije OEBS-a u BiH razgovarali su danas o preduzimanju zajedničkih aktivnosti na prevenciji incidenata motivisanih mržnjom, koje se, između ostalog, odnose i na predstojeću turističku sezonu u ovom gradu.
Predstavnici banjalučke kancelarije OEBS-a upoznali su načelnika PU Prijedor o organizovanju radnog sastanka u Gradskoj upravi o sprečavanju incidenata i očuvanju stabilnosti u zajednici.

“To je prilika da svi relevantni subjekti razmijene stavove i iskustva u prevazilaženju potencijalnih incidenata koji mogu da utiču na bezbjednost zajednice”, saopšteno je Srni iz PU Prijedor.

Planirano je da posebna pažnja bude posvećena zajedničkim preventivnim aktivnostima u skladu sa nedavno usvojenim Akcionim planom prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Prijedora 2017-2021. godine.

Načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić ocijenio je da je bezbjednosna situacija na području ove uprave zadovoljavajuća i zahvalio na izuzetnoj saradnji sa OEBS-om.