Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je će poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasati za prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji kompaniji “Izrael investment grup” 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija”.

“Trudimo se da u najboljem interesu za Republiku Srpsku javnost spozna o čemu se radi, a odluka je na poslanicima”, dodao je Dodik povodom današnjeg javnog saslušanja pred Odborom Narodne skupštine Republike Srpske za privredu o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala RŽR “LJubija”.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je njegov stav o prodaji akcija “LJubije” poznat.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “LJubija”, metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala “LJubije” kompanija “Izrael investment grupa” ponudila je 92 miliona KM, a “Arselor Mital” 63 miliona KM.

U Narodnoj skupštini pred Odborom za privredu održava se javno saslušanje o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji kompaniji “Izrael investment grup” 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala RŽR “LJubija”.

SRNA/NN