U hodniku Srednjoškolskog centra u Prijedoru, danas neobičan prizor – hodnik više liči na pijacu nego na obrazovnu ustanovu. Tanjiri, šerpe, posteljina i prekrivači samo su deo izloženih proizvoda firme koja ih nudi tako što posećuje razne ustanove i preduzeća.

Tako se kombi sa proizvodima često može videti pored javnih preduzeća i ustanova, kako bi svoje proizvode lakše prodali ljudima koji imaju stalan posao, pa se kupoprodajni ugovori sklapaju odmah u firmi, uz otplatu u nekoliko rata. Nedavno je bio i na parkingu bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru.

Međutim, danas je kombi ostao ispred objekta u kojem su smeštene Medicinska i Poljoprivredno-prehrambena škola iz Prijedora, dok su, trgovci, verovatno zbog kiše, uneli proizvode i izložili ih u hodniku ove obrazovne ustanove.

Oni koji su posetili školu danas bili su iznenađeni prizorom. Tako je jedan od roditelja rekao da smatra da ovo nije prikladno mesto za prodaju.

– Ovo je škola, mesto gde se deca obrazuju i vaspitavaju, ne razumem šta će na hodniku šerpe i postaljina, ko bi ovo trebalo da kupuje, nadam se da nastavnici mogu nakon radnog vremena posetiti prodavnice – pita se u čudu ovaj Prijedorčanin.

EuroBlic