Nakon što je jutros u Šušnju, naselju u blizini Bara u Crnoj Gori, provalio u komšijsku kuću i ubio bračni par Dušana (64) i Bosiljku Kalezić (52), Uroš Jegdić (55) je izašao na ulicu i polomio šoferšajbne na njihovim automobilima.

Iz policije je rečeno da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo istovremeno razbacao veš žrtava sa žice za sušenje i pobjegao naoružan.

Policajci su Jegdića kasnije pronašli u istom naselju gdje je počinio zločin – Šušnju, dok je pravio omču, navodno planirajući samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, penzionisani policajac pobio je komšije zbog neraščišćenih imovinskih odnosa.

Za dvostruko ubistvo policija je saznala dva i po sata nakon što je počinjeno – Jegdić je iz pištolja zapucao oko 6.30 časova, a policija je o tome obaviještena u 8.50 sati.

Inspektorima se prva javila supruga osumnjičenog Vesna Jegdić, rekavši im da se sa njenim suprugom nešto čudno dešava i da je kuću rano ujutru napustio naoružan.

Ubrzo nakon tog telefonskog poziva, policajci su u spavaćoj sobi Kalezića otkrili dva leša.

Dok je Jegdić pucao u Kaleziće, u sobi na spratu kuće spavao je njihov sin.

“Kalezići su ubijeni oko 6.30 sati. Njihov sin je inspektorima rekao da je kroz san čuo buku, ali da tome nije pridavao važnost, jer je u prizemlju kuće radionica. Ispričao je da je Dušan stalno nešto radio u radionici, pa je pomislio da buka dolazi odatle i nije ustajao. Sreća što se tako desilo, jer bi vjerovatno i on bio mrtav da je sišao dok je Jegdić pucao u njegove roditelje”, rekao je sagovornik iz policije.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je kompletan sastav barske policije nakon prijave krenuo u potragu za bivšim kolegom.

“Pronađen je oko 10.30 sati, dok je pravio omču da se navodno ubije”, kazao je isti sagovornik.

vijesti. me/ATV