Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić rekao je danas da je “saznao da pojedinci nude novac poslanicima da bi bila obezbijeđena skupštinska većina za prodaju akcija Rudnika željezne rude “Ljubija’”.

“Riječ je o dva poslanika koji mogu nedostajati skupštinskoj većini za prodaju akcija `Ljubije`. Narodna skupština Republike Srpske postala je pijaca, što je nevjerovatno”, rekao je novinarima Čavić u holu Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naveo da će se vidjeti “ko pripada kome” prilikom glasanja o prodaji akcija “LJubije”.

Prema njegovim riječima, ukoliko se desi da pojedini poslanici iz opozicije budu glasali za prijedlog o prodaji akcija “LJubije”, koji sprovodi “grupa predvođena SNSD-om i njihovim ključim funkcionerima, onda Narodna skupština mora biti raspuštena i raspisani vanredni izbori”.

On tvrdi da je sa njim o prodaji akcija “Ljubije” želio da priča direktor “Izraeli investment grupe” Evgenij Zotov.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi naredne sedmice da razmatra odluku o prodaji državnog kapitala u RŽR “Ljubija”.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR “LJubija”, metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija “Ljubije” kompanija “Izrael investment grupa” ponudila je 92 miliona KM, a “Arselor Mital” 63 miliona KM.

Srna/ATV