Na repertoar Kina “Kozara” nalaze se filmovi:  Oto: Istraživač dubina 3D – sinhronizovan i Kralj Artur: Legenda o maču 3  

Oto: Istraživač dubina 3D – sinhronizovan

Termin – 11.-17.05. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 90 minuta

Žanr – Animirani

Originalni naziv filma – The Deep

Glavne uloge – Phil LaMarr, Jess Harnell, Jeff Bennett |

Režija – Julio Soto Gurpide

Godina je 2100., ljudi su napustili Zemlju, a kolonija ekstravagantnih bića još uvijek preživljava u najdubljem ponoru okeana. Deep, avanturistička hobotnica posljednja od svoje vrste živi dolje sa svoja dva prijatelja: Evom, štreberskom i nespretnom ribom, i Alice, neurotičnom škampicom. Kada nesreća razori njihov dom, čuvar ponora, Kraken, poslaće Deepa i njegove prijatelje na opasan put u potragu za novim domom.

Kralj Artur: Legenda o maču 3D

Termin – 11.-17.05. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 126 minuta

Žanr – Akcija, avantura

Originalni naziv filma – King Arthur: Legend of the Sword 3D

Glavne uloge –  Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law

Režija – Guy Ritchie

Priča o kralju Arthuru je svima već poznata, ali ovoga puta ćemo je gledati iz  očiju režisera Guya Ritchiea koji donosi dinamični stil epskoj avanturi o kralju Arthuru.

Kada Arthurova oca ubije njegov brat, Vortigern, on preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe u mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu. Arthur, koji je legitimni nasljednik, u društvu svojih prijatelja i lijepe Guinevere  moraće se boriti svim silama i cijelom svojom snagom protiv tiranina Vortigerna i njegovih smrtonosnih magičnih moći koje mu daju prednost.

prijedor24h