Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je očigledno da je BiH u totalnoj krizi i da je Srpska jedini funkcionalni dio ove zemlje.

“Sve što su rekli da će na nivou BiH ostvariti nije urađeno. BiH je u rasulu na svim institucionalnim nivoima, Federacija BiH je u permanentoj krizi, a i neki kantoni su u problemu, iz čega je vidljivo da je Srpska jedina u BiH samoodrživa je njene institucije funkcionišu”, rekao je Dodik.

Ponovio je da Republika Srpska ima malo koristi od BiH i da nije zainteresovana da na tom nivou nešto funkcioniše.

“Svo ovo vrijeme ne može se ukazati niti na jedan posao na nivou BiH koji je bio koristan za Republiku Srpsku. Tako je i sada, jer se šalje jedna sasvim loša poruka čime se onemogućava razvoj i pruža se prilika nedoraslim političarima, frustriranim i onima koji mrze i ne mogu da sagladaju budućnost, osvrćući se iza sebe, da blokiraju sve”, rekao je Dodik.

Na pitanje novinara da li je dobio pismo od kompanije “Arselor Mital”, koja je najavila arbitražni spor protiv Republike Srpske, Dodik je rekao da nije dobio pismo ali da će, u tom slučaju arbitražu tražiti iRepublika Srpska.

Izvor: SRNA/RTRS