U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenjivo oblačno, uz poslijepodnevne pljuskove sa grmljavinom i najvišu dnevnu temperaturu do 25 stepeni Celizijusovih.

Ujutru i prijepodne biće promjenjivo do pretežno oblačno sa sunčanim intervalima kojih će biti više na jugu i suvo, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 13, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusovih.

Oko podneva doći će do razvoja oblaka, mjestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo na istoku uz rijeku Drinu, a potom i na sjeveru, gdje će biti jačih pljuskova, a moguća je i pojava grada.

Poslijepodne biće kratkotrajni pljuskovi i u centralnom pojasu, a jači na sjeveru.

Prema noći očekuje se smirivanje atmosfere i smanjenje oblačnosti u većini predjela, osim na sjeveru uz rijeku Savu, gdje će i dalje postojati uslovi za pljuskove.

Najmanje vjerovatnoće za pljuskove biće na jugu u niskoj Hercegovini, gdje bi trebalo da ostane suvo i pretežno sunčano vrijeme.

Dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 25, u višim predjelima od 16, a na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 16. maja, jutro će biti promjenjljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Na zapadu i sjeverozapadu moguća po koja kap kiše, u većini predjela suvo jutro i prijepodne.

Tokom dana na istoku biće povremena kiša i pljuskovi, kasnije popodne i prema večeri na sjeveru i sjeverozapadu.

Od jugozapada do juga ostaje suvo, sunčanije i toplije.

Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 12, na jugu oko 15 stepeni Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha od 20 do 24, na istoku od 18, na jugu oko 26, a u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 17. maja, ujutro će na sjeveru i jugu biti vedro ili uz malu oblačnost, u centralnom planinskom pojasu promjenjivo oblačno vrijeme.

Poslijepodne će postojati uslovi za po koji pljusak na sjeveru, sjeveroistoku i krajnjem istoku, a u ostalim predjelima suvo i malo svježije na istoku, nego u prethodnom periodu. Od jugozapada do juga, sunčanije i toplije.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha od 18 do 23, na jugu oko 26, a u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 18. maja, očekuje se stabilno i ponovo toplije vrijeme. Ujutro u većini predjela biće s malom do umjerenom oblačnošću, oko rijeka i po kotlinama magla.

Tokom dana biće sunčano uz malu dnevnu oblačnost. Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 26, a u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Duva slab i promjenjljiv vjetar, na jugu umjeren južni, a ponegdje na sjeveru do umjeren zapadni.

Temperatura vazduha u 15.00 časova: Bjelašnica, Han Pijesak 16, Bugojno, Čemerno 17, Kalinovik19, Gacko, Mrakovica, Sokolac 20, Kneževo, Nevesinje, Klekovača 21, Manjača, Zvornik, Neum 22, Čelinac, Srebrenica, Krupa na Uni, Istočno Sarajevo i Livno 23, Kotor Varoš, Foča, Bileća, Trebinje, Višegrad, Šipovo 24, Majevac, Banja Mlječanica, Ribnik, Mrkonjić Grad, Rudo, Bijeljina 25, Srbac, Banjaluka, Sarajevo, Tuzla 26, Novi Grad, Prijedor, Doboj, Zenica 27, Mostar 28 stepeni Celzijusovih.

Srna/ATV