U Prijedoru je, povodom 16. maja – Dana grada, zvanično otvorena rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića.

Izgrađen je novi sistem odvoda površinskih voda, zamijenjene su kanalizaciona i grijna mreža, rekonstruisana je i rasvjeta, a kolovoz i pješačke površine dobili su novi i moderan izgled.

Ulica Vuka Karadžića spaja prijedorsku autobusku i željezničku stanicu sa Srednjoškolskim centrom i jedna je od najfrekventnijih gradskih ulica. Rekonstrukcijom je, između ostalog, riješen i problem slabe osvijetljenosti, čime će biti povećana bezbjednost pješaka.

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od milion i 85 hiljada maraka, obezbijedio je grad Prijedor.

Gradonačelnik Milenko Đaković naglasio je da je ovdje urađeno mnogo više posla nego što je predviđeno, jer su uređene  podzemne instalacije koje su bile dotrajale.

Bivši gradonačelnik Marko Pavić izrazio je uvjerenje da će svaki prolaznik i građanin biti zadovoljan novouređenom ulicom, te dodao, da će se vidjeti da grad Prijedor misli o građanima jer vrijednost ove ulice nije samo ono što vidimo.

Iz Gradske uprave poručuju da će u skladu sa strategijom razvoja, materijalnim mogućnostima i procjenama prioriteta, biti nastavljena rekonstrukcija gradskih ulica.

RTRS