Приједор - Ђокић - СП

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je sinoć da će ova partija i u narednom periodu biti maksimalno opredijeljena da brine o interesima Republike Srpske, da se krajnje patriotski odnosi prema svim važnim pitanjima i da na bazi tog osjećaja politički djeluje.

“Kad govorim o patriotizmu, ne mislim na nacionalizam, nego zaista mislim na patriotizam, a drugi princip je profesionalizam, da svi maksimalno odgovorno, savjesno, najviše što možemo, svako u svom dijelu profesionalnim i partijskim aktivnostima, koje su često volonterske, damo doprinos da uspijemo u ostvarivanju programsih ideja SP-a”, rekao je Đokić u Prijedoru gdje je prisustvovao podjeli članskih karata za 100 novih članova koji su u socijaliste prešli iz Narodnog demokratskog pokreta /NDP/.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić rekao je da ova partija ima više od 20.000 članova i da ovaj događaj u Prijedoru samo pokazuje trend koji se dešava u cijeloj Srpskoj, te poručio mladima i novim članovima SP-a da će ih u partiji biti onoliko koliko budu radili, a starijim socijalistima da odbace sve sujete.

Predsjednik prijedorskog odbora SP-a Milenko Puzigaća podsjetio je da prijedorski socijalisti imaju novo rukovodstvo od polovine 2013. godine i da su već na izborima 2014. godine povećali svoj rezultat za više od 100 odsto, a 2016. za više od 400 odsto u poređenju sa izborima iz 2012. godine.

Predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SP-a Prijedor Ranko Kolar rekao je da su ljudi iz NDP-a koji su prešli u SP prepoznali rad i uravnoteženu politiku stranke, kao i samo rukovodstvo koje je u posljednje tri godine dalo velike napore da SP na ovim prostorima ponovo oživi i ojača.

Bivše predsjednice aktiva mladih i aktiva žena prijedorskog NDP-a Milica Dvizac i Svetlana Kotroman izjavile su da su u SP prešle, jer su bile nezadovoljne radom rukovodstva NDP-a čije se političko djelovanje, kako su rekle, bazira samo na neargumentovanoj kritici vlasti u Republici Srpskoj i zanemarivanju strukture mladih i žena.

“Odlučili smo da dalji politički angažman nastavimo u redovima SP-a jer smatramo da ova partija pruža priliku mladima da se kao njeni članovi politički afirmišu i grade bolje društvo”, rekla je Milica Dvizac.

Srna/ATV