Градишка - Марко Павић

Cilj DNS-a je da na narednim parlamentarnim izborima osvoji više od 100.000 glasova, više od 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkciju predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, za šta je

potrebno oko 15 do 20 odsto više glasova nego na lokalnim izborima, izjavio je sinoc u Gradišci predsjednik stranke Marko Pavić.

On je u Gradišci prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora DNS-a. Tom prilikom je rekao da je zadovoljan rezultatima ovog opštinskog odbora stranke i njihovim učešćem u lokalnoj vlasti, ističući da je stav DNS-a da svi izabrani predstavnici stranke, od predsjednika gradskih i opštinskih odbora do funkcionera u opštinskim upravama ili javnim preduzećima, moraju da prihvate odgovornost za razvoj lokalne zajednice i institucija kojima rukovode.

“Ako to nije slučaj, bez obzira da li je riječ o članovima DNS-a, mi takav rad ne podržavamo”, rekao je Pavić nakon izborne skupštine.

On je podsjetio da je DNS u Gradišci i na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i SP-om, i da o krupnim stvarima nastoje da se dogovore.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih programskih zadataka DNS-a jeste da čuva nacionalna bogatstva, rijeke, hidrocentrale, rudnike i šume, da bi to ostalo budućim generacijama.

Na pitanje da prokomentariše inicijativu opozicije za smjenu Vlade Srpske, Pavić je rekao da je “zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu i da dođe na vlast”.

“Imali smo jednu destabilizaciju ne samo u koaliciji, nego i uopšte u Republici Srpskoj, rekao bih navijača, od kojih su neki bili za vlast, neki za opoziciju, neki za Mital, neki za RŽR Ljubija. Druga nam destabilizacija ne treba, jer bi to puno ljudi odvuklo od njihovih aktivnih poslova, a bavili bi se opet politikantstvom”, rekao je Pavić.

Na izbornoj skupštini DNS-a Gradiška za predsjednika Opštinskog odbora izabran je aktuelni potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška Vladimir Janković, koji je na funkciji predsjednika gradiškog DNS-a od 2009. godine, a izabrani su i članovi Opštinskog odbora i delegati za izbornu skupštinu DNS-a Republike Srpske, koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

Janković se zahvalio delegatima izborne skupštine na ukazanom povjerenju da i naredne četiri godine vodi ovu stranku u Gradišci.

On je istakao da je cilj DNS-a u Gradišci da formira još mjesnih odbora na području opštine, uveća članstvo i ojača ovaj odbor.

“Želimo da krenemo da radimo za naredne parlamentarne izbore. Predsjednik Pavić nam je dao zadatak koliko moramo da povećemo rezultat u odnosu na lokalne izbore – za 10 do 15 odsto, što znači da moramo osvojiti minimum 2.900 glasova u Gradišci, jer smo na lokalnim osvojili 2.448”, naveo je Janković.

Izbornoj skupštini DNS-a Gradiška prisustvovali su potpredsjednik i sekretar DNS-a, Dragomir Jovičić i Dragutin Rodić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Gradiška, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i narodni poslanik Slavko Dunjić, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Kozaraska Dubica Darko Banjac, kao i predstavnici SP-a.

Srna/RTRS