Potpredsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je počela da se realizuje nedavna izjava predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika da će “SDS napustiti još dva poslanika ove stranke”.

“Prvi korak u tom pravcu već je preduzeo član Predsjedništva SDS-a, aktuelni ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić, a uskoro se očekuje da stranku napuste još neki njeni visoki funkcioneri. Mektić je, kao što je javnost već upoznata, podnio ostavku u Opštinskom odboru SDS-a Prnjavor zbog toga što su, kako je rekao, SDS-om ovladali tajkuni i šverceri, odlučno zauzevši stav da ne želi da obavlja nijednu stranačku funkciju”, naveo je Žunić.

On je u izjavi rekao da je “Mektić svojim obrazloženjem o podnošenju ostavke i odbijanjem da obavlja bilo kakvu stranačku funkciju potvrdio ono na šta SNSD već duže vremena ukazuje kada je riječ o SDS-u, a to je da je “SDS tajkunska i švercerska stranka, ali i stranka koja, prije svega, izdaje interese Republike Srpske u Sarajevu na zadovoljstvo svog koalicionog partnera Bakira Izetbegovića”.

“Očigledno da je zbog takve politike SDS-a i nezadovoljstva njenog članstva velika gužva na izlaznim vratima. Ovih dana očekujemo da Mektićevim stazama krenu i drugi članovi SDS-a”, istakao je Žunić.

Mektić je prije dva dana podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u SDS-u, odnosno u svom matičnom odboru u Prnjavoru, čiju sjednicu je napustio rezigniran, poručujući da u stranku i dalje ulaze “tajkuni i ljudi koji su iskoristili rat za šverc i bogaćenje”.

Izvor: Srna/RTRS