Anes Mešić (38), odranije poznat policiji, ubijen je juče usred dana u kafiću “Tango” na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu. U stomak ga je smrtno ranio hicem iz pištolja Mario Mrnjavac (23), koji je bio u društvu s Medinom Kosom (23).

Uprkos reanimaciji, Mešić nije preživeo ranjavanje, a dvojica napadača su pobegla.

 Spid i marihuana

Lice mesta juče je vrvelo policajcima. Stanari Otesa izašli su na ulicu i posmatrali sarajevske istražioce, koji su pod nadzorom tužiteljike Advije Hajdo-Balte nekoliko sati izuzimali tragove iz kafića. Mešić je ranjen u trbuh dva centimetra iznad pupka iz pištolja kalibra 6,35 milimetara.

Dok je trajao uviđaj, Otešani su sa zaprepaštenjem posmatrali Mešićevo telo, koje je bilo prekriveno dekom. Pričaju kako on i Mrnjavac imaju odranije neraščišćene račune, ali da su ipak bili prijatelji. Na mestu ubistva mogle su se čuti i priče u vezi s dugovanjem novca, te dilanjem spida i marihuane.

– Mešić je sedio u kafiću i telefonirao s Mrnjavcem. Prepirali su se oko para, ko je kome dužan i ko je kome davao. Potom je Mrnjavac s Kosom došao s pištoljem i ranio ga u stomak. Čuli smo samo jedan pucanj. Onda su pobegli, a Mešić je pao. Hitna je došla za dvadesetak minuta, ali nije mu bilo spasa – priča jedna stanarka Otesa, ne želeći da joj se otkrije identitet.

Ona kaže da je Mešić terorisao naselje, te da je važio za lokalnog dilera, koji je maltretirao mladiće po Otesu i vrbovao ih da dilaju drogu za njega.

Njenu priču potvrdili su i ostali stanari. Među njima je bio mladić koji je pokazao modrice na licu. Kaže da ga je Mešić nedavno pretukao, a jedne prilike mu je i oteo vozilo.

Saslušani drugovi

– Oni žive blizu mesta gde se desilo ubistvo. Juče su proslavili godišnjicu braka. Kažu da je od šoka izgubila svest kada je videla Anesa. Nije krvario, nigde krvi nije bilo, samo mu je požutelo lice – priča jedan od stanara Otesa, koji kaže da je među prvima stigao na lice mesta.

Policajci su juče uzeli izjave od nekoliko mladića koji su poznavali ubijenoga i napadače. Ispitivali su ih o lokaciji na kojoj bi se mogli kriti. Uzete su izjave i od vlasnika kafića, te konobara. Pred kraj uviđaja šlep-služba je odvezla Mešićev “BMW”, koji je bio parkiran ispred “Tanga”. Ubrzo je stiglo i vozilo KJKP “Pokop”, čiji su radnici preuzeli Mešićevo telo.

Dela aktera

Svi akteri iza sebe imaju debele dosjee. Interesantno je to da je ubijeni Anes Mešić u februaru uhapšen zbog tuče na Ilidži zajedno s Medinom Kosom (23) i Marijom Mrnjavcem (23). Mešić je učestvovao u napadu na muškarca i ženu H. T. i P. J. na Trgu Oteškog bataljona, gde i ubijen juče.

Mešić je u aprilu 2015. hapšen zbog pokušaja ubistva Asima Arnautovića u sarajevskom naselju Dolac-Malta, opet s Mrnjavcem. U septembru 2011. uhapšen je i s Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog droge.

Godinu kasnije, nakon petnaestodnevnog bega, predao se policiji zbog incidenta u ugostiteljskom objektu “Italijano” na Trgu Oteškog bataljona. I odbegli Koso sarajevskim policajcima poznat je po brojnim krivičnim delima, piše Avaz.

EuroBlic